Dag 27, 28, 29, 30 & 31!
Door: biancanieuwenhuis
Blijf op de hoogte en volg Bianca
02 Juni 2011 | Spanje, Alcúdia
Vandaag had ik weer gesplitste werkuren (09:00 – 13:00 & 18:00 – 22:00). In de ochtend weer samen gewerkt met Maria-José en in de avond met Pep. In de ochtend eigenlijk meer gelachen dan gewerkt aangezien de arrivals die we hadden toch pas ergens in de avond zouden komen. Tussen de middag even lekker een paar uurtjes naar het strand gegaan en rond 5e me weer klaargemaakt en eenmaal bij me werk aangekomen kreeg ik te horen van Miguel dat ik ook wel om 9 uur weg mocht. Nou dat is natuurlijk altijd fijn om te horen!
S’Avonds weer geskypt met het thuisfront en plotseling stond Kirsty (entertaiment) huilend naast me op het terras. Of ik haar alsjeblieft kon helpen aangezien Tammie, de andere van het entertainment team, zomaar van het podium was gelopen en niet meer terug was gekomen. Gelukkig wist ik welke show ze deed en welke nummers ik moest afspelen e.d. Einde van de show was ze me zo dankbaar dat ze maar bleef zeggen: Thanks Bianc! Thanks!
Toen we allemaal gedoucht en klaar waren gezellig samen met Katri, Raul & Kirsty drankjes gedaan op mijn balkon. Vervolgens in de avond weer uitgegaan naar Good Fellas en Cheers. Diep in de nacht nog even met Ruben bij de receptie gestaan aangezien hij zich doodverveelde tijdens z’n nachtdienst.
Maandag:
M’n oorspronkelijke vrije dag, maar helaas was ik nodig achter de receptie.Gelukkig werkte ik wel pas om 15:00 tot 23:00 samen met Pep. In de middag een aantal politie rapporten ingevuld samen met gasten die bestolen waren op de markt in Alcudia. Na het invullen de formulieren verwerkt in het Spaans op de computer en deze doorgestuurd naar het politie bureau.
Tegen 6e kwamen er behoorlijk met mensen uitchecken, maar dit was zo gebeurd. S’avonds de kas weer opgemaakt en ik was iets na 11e klaar met werken.
Na me werk me eventjes snel omgekleed en nog even naar de Drunken Duck gegaan voor een gratis sangria’tje. Daar nog even gezellig met Russel (de eigenaar) zitten kletsen en daarna nog met wat hotelgasten die de volgende dag zouden vertrekken. Ongeveer anderhalf uur later toch maar is terug gegaan naar me appartementje en daar lekker me bed opgezocht.
Dinsdag:
Pff, ben vannacht wel 6 of 7 keer wakker worden van de regen die hard tegen me schuifdeur aantikt. Iets voor half 12 gerend van me appartement naar het hotel aangezien de regen echt met bakken uit de lucht viel! Het ene moment was het even droog en het andere moment regende het zo ontzettend hard. Aangezien ik toch tot half 8 moest werken maakte me niet zo uit dat het regende, wel was het drukker in het hotel dan andere dagen. Veel mensen zijn bang dat ze smelten in de regen en blijven daarom dus heel leuk de hele dag in de lobby en bar rondhangen.
Aangezien er om half 8 een rij stond bij de receptie van mensen met vragen ben ik wat langer gebleven, toen alle mensen geholpen waren en voorzien waren van de informatie die ze wilde weten ben ik weer terug richting me appartementje gegaan. Dit keer kon ik gelukkig gewoon lopen want het was denk in totaal wel 5 hélé minuten droog! Eenmaal in me appartement regende het alweer en heb ik in de avond maar lekker Sims gespeeld op me computertje.
Oh nog even voor de duidelijkheid. Precies vandaag woon ik alweer gewoon één maand op Mallorca! Timee flieeeeeeeeeeeeeees, hihi.
Woensdag:
Afgelopen maandag kon m’n vrije dag niet door kon gaan en zou ik eingelijk vandaag vrij zijn, maar wederom was ik nodig aangezien 2 collega’s plotseling naar een cursus moesten. Ondanks het maar 4 uurtjes waren stond ik vandaag voor het eerst alle 4 de uren volledig in me eentje achter de receptie! En tja dat was best wel pittig!
Engelse, Duitse en Spaanse mensen te woord gestaan aan de receptie, mensen in- en uitgecheckt, een excursie verkocht en telefonisch geboekt, diverse keren gebeld naar hoofdkantoren van verschillende touroperators om de pick-up tijd van gasten te bevestigen voor de volgende dag & daarnaast ging de telefoon ontzettend vaak af.
Tegen 3e kwam Ruben om me af te lossen en die was verbaasd toen die zag dat ik helemaal in me eentje stond, maar wel gaf hij me direct een compliment. Ook kreeg ik een compliment van Miguel die iets na 3e terug kwam van de cursus, alle belangrijke telefoontjes had ik genoteerd en verder hadden zich er (gelukkig) geen problemen voorgedaan.
Net als gister is het weer nog steeds bagger. Het ene moment is het even droog, het andere moment valt het met bakken uit de lucht. De hele dag hangt er dikke grijze bewolking over heel de baai en zie je amper mensen op straat lopen. Daarnaast is het ook nog is ontzettend koud!
S’avonds toch even heel snel met me oudertjes geskypt op het terras, ondanks ik 2 broeken en me dikke addidas trui had ik nog steeds koud! Voor ik naar bed ging toch nog even snel naar de Drunken Duck gelopen en daar lekker een kop warme thee gedronken, vervolgens een warme douche genomen, mezelf in 2 fleece dekens gewikkeld, onder me dekens gaan liggen en in slaap gevallen.
Donderdag:
Opnieuw wakker geworden van de regen tegen me schuifdeeur, maar ben telkens opnieuw in slaap gevallen. Om half 1 in de middag kon ik dan toch echt niet meer in slaap komen en heb ik even snel gedoucht en daarna (door de regen) naar de bank gelopen om me cheque in te wisselen. Daarna opzoek gegaan naar iets van vesten maar hier in het dorpje hebben ze niet zoveel dus ga ik volgende week maar naar Porte Pollenca of Can Picafort. Daar zullen ze ongetwijfeld meer hebben dan hier.
Wel heb ik dan eindelijk een Spaans nummer, voor maar 25 euro kreeg ik een Spaanse simkaart en een telefoon! Echt super goedkoop. Ik lig nu deze blog te typen op me bed en eigenlijk te wachten tot het is droog wordt zodat ik naar het hotel kan lopen om deze te posten op internet.. jammer genoeg ziet het er nog niet naar uit dat het de komende paar uur droog gaat worden.
Als het goed is blijf het dit weer tot zondag en knapt het volgende week weer op, ik hoop het echt want ik heb af en toe echt het idee dat ik op antartica leef met me 3 broeken over elkaar en me dikke trui. Hopelijk kan ik me volgende up-date-je weer typen op me balkonnetje met een lekker zonnetje!
Liefs’x
02 Juni 2011 - 20:44
Ma En Pa:
tja. heel vervelend dat je daar zulk slecht weer hebt; wij hebben hier net zitten barbequen!(sorry, maar ja het was lekker). Hou je nog wel tegoed!
En over antarctica gesproken .... weet je nog wat pa altijd zei als jullie weer s een eeuwigheid onder de douche stonden? Arme ijsbeertjes!
Ben wel trots op je dat je t allemaal zo snel onder de knie hebt, toppie!
kussies van ons. -
02 Juni 2011 - 21:22
Daniëlle :):
Hoi zusje!
Wat rot zeg, al die regen! Hoop dat het snel opknapt en de zon ook weer op Mallorca gaat schijnen! Wel fijn dat je met al die regendagen niet echt vrij bent geweest, vrije dagen zijn leuker in de zon ;)!
Je hebt gelijk, je woont vandaag alweer precies een hele maand in Alcudia! Time flieeeeesss, maar hij vliegt toch nog niet snel genoeg! 17 juli duurt nog zolang!
imissyousomuch xx