Bon Bini! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Nieuwenhuis - WaarBenJij.nu Bon Bini! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Nieuwenhuis - WaarBenJij.nu

Bon Bini!

Door: biancanieuwenhuis

Blijf op de hoogte en volg Bianca

03 Juli 2012 | Nederland, Amsterdam

Bon tardi den Hulanda! Haha, dat klinkt toch hartstikke fantastisch?! Hier is ie dan, de eerste blog vanuit o-zo-zonnig Curaçao!

Zal maar even bij het begin beginnen. Gisterochtend (maandag 2 juli) ging om 04.45 de wekker en na alles nog een keer gecheckt te hebben gingen we op weg richting Schiphol. Daar eenmaal aangekomen bleek dat de incheckbalies pas een uur later open gingen, foutje.. Rustig gewacht bij een paar bankjes en nadat het uurtje voorbij was verliep het inchecken allemaal heel voorspoedig. Afscheid nemen is nooit leuk, maar dit keer ging het iedereen een stuk gemakkelijker af! Heerlijk winkeltje in – winkeltje uit gelopen in het taxfree gedeelte op Schiphol. Eenmaal bij de gate aangekomen viel het me toch wel op dat het grootste gedeelte van m’n medepassagiers erg zwart waren en bovendien hebben al die Antilianen echt een enorme reet, wauw. Bidden en smekend dat der niet zo eentje naast me zou komen zitten in het vliegtuig. Gelukkig was dit inderdaad niet het geval en zat ik naast een normale Nederlander.

Met een beetje vertraging (tja Arke Fly heeft z’n naam weer waar gemaakt) gingen we de lucht in en ben ik maar begonnen met filmpjes en series kijken en heb ik een beetje door m’n tijdschrift heen gebladerd. Heerlijk geluncht aanboord en dan bedoel ik ook echt héérlijk. Klein bakje salade, stukjes brood met smeerseltjes, pasta kussentjes gevuld met ricottakaas en als toetje een passievruchten mousse toetje. We werden trouwens ook doorlopend voorzien van drankjes en kregen tussen door ook nog een dame blanche ijsje haha.

Na die heerlijke lunch heeft denk ik ongeveer het halve vliegtuig een paar minuten later naar de kots zakjes moeten grijpen aangezien we echt uit het niets enorme turbulentie hadden! Koffers kwamen uit de vakken boven ons en alles trilde als een gek. Maar goed, dat hebben we overleefd. Na 9 uur en 15 minuten gevlogen te hebben begonnen ze in de daling in te zetten naar Curaçao. Ik zat precies aan de goede kant van het vliegtuig, dus ik kon het eiland al een tijdje zien vanuit m’n raampje! Landing ging heel snel en toen eenmaal die deuren open gingen liep je echt tegen een muur op van 32 graden. De luchthaven is redelijk klein en ik vond het zooo lekker om gewoon Nederlands te kunnen praten in plaats van dat huh no, si, no hablo español van vorig jaar haha. Bij de immigratiedienst controle werd ik toch wel even raar aangekeken met m’n 160 dagen verblijf op het eiland. Kreeg gelijk een heel kruisverhoor, maar goed daar kwam ik door heen en kon ik opzoek gaan naar m’n koffers op de bagage belt. Duurde een flinke poos, maar ze lagen stom toeval naast elkaar dus dat was lekker makkelijk. Naar buiten gelopen en wat een heerlijk weer! Dankzij papa ben ik toch uit eindelijk opgehaald, was even vergeten dat ik daar bij aankomst natuurlijk geen internet zou hebben en dus kon ik de man (Edsel) niet mailen dat ik er was. Na ongeveer een half uurtje gewacht te hebben kwam hij aanrijden en het was gelijk echt super gezellig in de auto. Bij het tanken vroeg hij gelijk of ik van bier of wijn hield en hup hij liep het supermarktje in bij de benzine pomp en kwam terug met een biertje voor hem zelf en een klein schattig flesje wijn voor mij. Salú!

Vervolgens verder gereden naar m’n huisje in de Nijmegenstraat voor de aankomende 5,5 maand. Eerst passeerde we nummer 51 het andere huisje van m’n huurder en toen ik nummer 53 zat was ik helemaal verkocht. Het is echt een super ruim en schoon huisje en ik heb dit jaar wel gewoon heerlijk een eigen kamer. Edsel gaf me even een snelle rondleiding en overhandigde vervolgens m’n huissleutels.

M’n huisgenootje was op dat moment nog niet thuis dus gelijk even geskypt met het thuisfront en ook hun een rondleiding gegeven. Moet er nog wel even aan wennen dat het daar bij jullie 6 uur later is. Nu ook, ik typ dit om kwart voor 8 in de ochtend en bij jullie is het al weer een tijdje middag, echt raar!

Maar goed, nadat Edsel was vertrokken was ik lekker bezig met alles uitpakken toen ik ineens hallo voor de deur hoorde, Mark de buurman! Leuke vent en was helemaal verrast dat er weer een nieuwe studente was. Even lekker gebabbeld, werd voorgesteld aan z’n 2 waakhonden die hier ook wel eens het hek binnen lopen en schaduw onder de grote boom in mijn tuin zoeken. Overigens zei die gelijk van joh Bianc als er wat is, kan je altijd aan m’n deur komen. Ook vertelde die gelijk dat ik altijd gebruik mocht maken van z’n wasmachine e.d. Fijn zo’n buurman!

Een half uurtje later kwam m’n huisgenootje (Tanja) thuis en had ook gelijk een van de buurmeiden van nummer 51 bij zich (Anne). Kennis gemaakt en ’t zijn allebei leuke meiden, houden ook allebei van kletsen haha! Ondanks ik geen hele erg honger had, werd er wel lekker voor me gekookt de eerste avond aangezien ze zelf ook nog moesten eten. En of je het nu wilt geloven of niet ik heb groenten gegeten haha! Al snel kwam er een fles wijn op tafel en even later vertrokken we zelfs naar nummer 51 omdat het huisgenootje van Anne (waar ik nu de naam van ben vergeten) jarig was! Daar zaten ook nog 2 andere meiden en het was eigenlijk gelijk al super gezellig! De champagne ontbrak natuurlijk niet en nadat die op was kwamen de flessen wijn weer terug op tafel. Heerlijk gebabbeld en ondanks ik zo moe was probeerde ik zo laat mogelijk naar bed te gaan om zo snel mogelijk in het ritme van Curaçao te komen. Ben blij dat ik een hele week vrij heb genomen aangezien al die meiden zeiden dat je dat echt wel nodig hebt. Na 25 uur wakker te zijn geweest (half 1 s ’nachts Curaçaose tijd) gaf ik het op. Na een koude douche ben ik als een blok in slaap gevallen. Ben nu wel een beetje vroeg wakker, maar ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht. Heb overigens wel echt heerlijk geslapen met m’n lieve ventilator naast me anders is het echt niet uit te houden! Bij deze wil ik jullie dus voor stellen aan m’n nieuwe beste vriend: m’n ventilatortje haha.

Dag 2
Dinsdag, een nieuwe dag, m’n officiële eerste echte dag in Curaçao. Tanja is zo juist naar der werk (juwelier zaak) vertrokken en die kom pas 5 uur vanmiddag weer thuis. Gelukkig had ik gister een beetje de weg gevraagd naar supermarktjes e.d. dus ga ik me strakjes maar even klaarmaken en ik denk dat ik gewoon even een rondje ga lopen. Even een kijkje nemen bij m’n hotel en uiteindelijk dan boodschappen halen aangezien ik hier nog niets heb staan thuis. Ik hoef overigens vanavond niet te koken aangezien we uiteten gaan met z’n 6e voor m’n jarige buurtje. Lekker uiteten bij Grand Café De Heeren in Zuikertuintje waar je schijnbaar de lekkerste pasta’s kunt eten, ik ben benieuwd!

Nou ik denk dat ik het hier maar even bij ga laten, jullie zijn in ieder geval een beetje up-to-date!

xxxjes

• 03 Juli 2012 - 15:26

Pap:

Hallo meissie,

Goed te lezen dat je al een beetje je draai heb gevonden. Je huisje zag er leuk uit en zo te zien met barbeque, jammie !
    Ook top dat je al snel kennis hebt gemaakt met je buren.
    Wel, ik ga de diepvries spinazie opwarmen zo te zien zit jij er vanavond alweer beter voor in een restaurantje. Alvast eet smakelijk en veel plezier.
    Doei Pap en tot skype.

• 03 Juli 2012 - 18:37

Mam:

Hey moppie, fijn dat je je daar al een beetje thuis voelt en je al een paar mensen kent. Was weer heerlijk vertrouwd om een lekker blog van je te lezen. Ik vind het ook maar een raar idee dat tijdsverschil; ik sta op de tram naar huis te wachten omdat 't werk er voor vandaag op zit en bij jou is 't 12 uur 's middags! Nou, we spreken elkaar natuurlijk gauw weer op skype of fb. xxxxx mam